FE si vybrala softwarového inženýra. Stal jsem jím 25letý Brit se zkušenostmi z Tesly nebo Aston Martin

Přes vcelku nízký věk má evidentně tento chlapík dost elánu a motivace něčeho dosáhnout. Svědčí o tom i pracovní zkušenosti na projektech automobilek Tesla a Aston Martin. Nyní bude zodpovídat za vývoj software šampionátu formule E.


Jmenuje se Barnee Lloyd. Teprve nedávno úspěšně zakončil studia na jedné z nejprestižnějších univerzit světa v Cambridge. Když se před pár měsíci přihlásil do výběrového řízení šampionátu formule E nazvaného „The Innovation Manager Challenge,“ měl již za sebou pracovní zkušenosti z automobilek Tesla nebo Aston Martin.

To jej z dohromady dvou tisíc účastníků a čtyřkolového pohovoru vyneslo mezi posledních pět. V takzvaném velkém finále v Londýnské základně FE znovu uspěl. Před zraky řady expertů si s posledními zkouškami opět poradil nejlépe. Zaujal zejména citem pro inovativní řešení.

Lloyd tak v polovině září nastoupí do svého nového zaměstnání, kde bude zodpovídat za vývoj softwarové platformy pro nadcházející šestou sezónu. Dohlížet na něho přitom zpočátku bude šéf technologů Eric Ernst, přičemž přímo v centru dění se objeví už během předsezónních testů.

Šampionát formule E slibuje i v příštích letech podobná výběrová řízení, neboť dle vyjádření jeho zástupců byla předčena veškerá očekávání. Ostatně počet účastníků z celkového počtu 62 zemí světa jen tato slova potvrzuje.

Luxusní automobilky ve formuli E. Jak by vypadaly?