Venturi v novém vybírá parťáka Massovi. Zbývají už jen dva kandidáti

Tým Venturi zbrojí. Skupina kolem spoluzakladatele, slavného hollywoodského herce Leonarda DiCapria, již před nějakým časem oznámila posily v podobě Felipeho Massy a Susie Wolffové. Do tohoto konceptu zbývá posadit do vozu vedle zmiňovaného Brazilce co nejvhodnějšího kandidáta. A ti prý zbývají už jen dva.


Ze současného jezdeckého složení vypadl Maro Engel, který se bude muset porozhlédnout jinde. Naopak udržet si své místo může Edoardo Mortara, ovšem v pomyslném boji o zbývající sedačku se utká s Gary Paffettem. Faktem je, že oba jsou jezdci Mercedesu AMG, tudíž se zde ve spojitosti s účastí HWA rýsují i další možnosti.

Každopádně Paffett si svůj debut ve voze formule E odbyl při testech nováčků v Marrákeši v lednu tohoto roku a o sedačku evidentně dost stojí. Aby ne, když se jeho zaměstnavatel kvůli elektrickému šampionátu stahuje z domácího poháru DTM. Tam Paffett vévodí současným tabulkám a každoročně patří k velkým favoritům na titul. Navíc se velmi dobře zná s novou šéfovou Venturi Wolffovou, se kterou v DTM strávil sezonu 2007 coby týmový kolega. Podle zákulisních informací je ale v současnosti tým nakloněn spíše službám již zkušeného Mortary.

A co odpadlíci? V uplynulé sezóně si za Venturi zazávodil i Tom Dillman, který před časem novinářům sdělil, že již nebude platnou součástí týmu. Stejně jako Engel, i on věří v další pokračování kariéry ve formuli E. Jak již bylo nastíněno, dvě okénka se pro příští sezónu otevírají vstupem HWA. Nicméně dá se tvrdit, že o tato dvě místa je velký přetlak. Společně s nimi se o příležitost hlásí Daniel Juancadella, Lucas Auer, Paul di Resta a do tohoto výčtu brzy přibude i někdo z dvojice Mortara/Paffett.

Čtěte také: VIRGIN BRZY OZNÁMÍ SPOLUPRÁCI S AUDI. BIRD ZŮSTÁVÁ, ALE DO RED BULLU ODCHÁZÍ JEHO INŽENÝR

Šéf Mercedesu: Zkušenosti našich motorářů z F1 budou klíčové