VIDEO: Volkswagen to dokázal. Na Pikes Peak vyjel v absolutně rekordním čase

Cílem byl rekordní zápis v kategorii elektrických vozů. Když ovšem prototyp Volkswagen I.D R Pikes Peak protnul prostor cíle, čas se zastavil na hodnotě 7:57,148. A to znamenalo jediné. Neodolal ani dosud nepřekonaný výkon Sébastiena Loeba z roku 2013. Romain Dumas, pilot Volkswagenu, jej se svým elektrickým speciálem na trati dlouhé téměř 20 kilometrů překonal o 16 sekund.

„Překonali jsme svá vlastní očekávání, která už byla tak dost vysoká. Z testů z předchozího týdne jsme věděli, že je tu možnost zlomit veškeré rekordy. Aby se tak ale stalo, musí všechno dokonale splynout – od technologie k řidiči. A samozřejmě počasí taky musí hrát do karet.

Všechno to šlo tak hladce. Je to neuvěřitelný pocit a nový rekord na Pikes Peak je jen třešničkou na dortu. Stále nemohu uvěřit tomu, že Volkswagen a mé jméno jsou za tímto fantastickým výsledkem. I.D. R Pikes Peak je nejpůsobivější auto se kterým jsem kdy závodil. Elektrický pohon znamená, že je tu spousta věcí jinak a já jsem se proto během projektu hodně naučil,“ vyprávěl nadšený Dumas.