Formule 1 se eventuálně stane formulí E, myslí si David Coulthard

Bývalý pilot F1 David Coulthard zvažuje nějakou formu účasti v seriálu elektrických formulí. Závodník týmů Williams, McLaren a Red Bull nyní pracuje pro britskou televizi jako odborný komentátor velkých cen F1. Během uplynulé ePrix Berlína dokonce zaskočil v komentátorské kabině za svého kamaráda a také bývalého závodníka Daria Franchittiho, který měl povinnosti v americkém Indianapolisu.


David Coulthard se v Berlíně sešel s dalšími osobnostmi F1, jako jsou například Mark Webber nebo Nico Rosberg, který divákům předvedl novou generaci formule E Gen2. Nico Rosberg je dokonce akcionářem seriálu.

“Od příštího roku už nebudu komentovat všechny závody F1 pro britskou televizi, protože v Británii nebude F1 dostupná na volných programech,” prozradil Coulthard. “To je také důvod, proč se blíže věnuji formuli E. Jsem v jednání s týmy a také se šéfem seriálu Alejandrem Agagem. A je to velmi zajímavé.

Zvažujeme, zda bych se stal akcionářem seriálu nebo jednoho z týmů. Ano, věnujeme tomu bližší pohled.”

Navzdory některým srovnáním je David Coulthard přesvědčen, že F1 a formule E se nedají srovnávat.

“Myslím, že elektrický pohon je hudbou budoucnosti, takže tomu patří i tahle platforma formulového závodění. Ale formule 1 je pořád nejpopulárnější závodní sérií. Formule E je ale oproti tomu jedinou závodní kategorií s plně elektrickými pohony. Myslím si proto, že si tyhle dvě discipliny nekonkurují.

Žijí vedle sebe jako pár bot. Ale formule 1 se nevyhnutelně formuli 1 přiblíží. Nebo se dokonce formulí E stane. Spíše než by se z formule E jednou stala F1,” uzavřel Coulthard.