Šéf Mercedesu: Zkušenosti našich motorářů z F1 budou klíčové

Automobilka Mercedes v souvislosti se vstupem do formule E již určila funkce svých jednotlivých zázemí. Podle výkonného ředitele týmu Mercedes F1 Toto Wolffa sehraje motorářská divize HPP hlavní roli na cestě za úspěchem.


Už na konci příštího roku se startovní pole šampionátu formule E rozšíří o tým Mercedesu. V této souvislosti již vedení automobilky uvolnilo informace o úzké kooperaci s týmem F1 a jeho základnou v Brackley. Hlavním zdrojem informací se nově budovanému týmu stane především HPP – High Performance Powertrains. To ostatně šéf divize motorsportu Mercedes AMG Petronas, Toto Wolff, vnímá jako za klíčový krok při konstrukci prvního závodního a výhradně elektrického prototypu značky. Odpovědnost za provoz týmu naopak ponese spřátelená společnost HWA se sídlem v Německu.

„Chceme využít to nejlepší z obou světů – technické zkušenosti z formule 1 z Brixworthu a dlouhodobé partnerství v DTM s firmou HWA. Myslím tedy, že je to dobrá kombinace pro začátek tohoto projektu. Tohle bylo přímé rozhodnutí, protože schopnosti a zkušenosti HPP jsou vhodné, a tedy klíčové,“ prozradil Toto Wolff při návštěvě ePrix v Berlíně.

Začíná se taktéž spekulovat o jezdeckém složení německé stáje. Asi největší šance na zisk sedačky mají současní piloti Venturi Maro Engel a Edoardo Mortara. Spojení se nabízí i proto, že HWA bude stát na startu příštího ročníku coby samostatný tým, přičemž pohonné ústrojí bude odebírat právě od Venturi.

„Těšíme se na to, až se zapojíme. Už v současné době je tahle soutěž velmi působivá, a to je důvod našeho příchodu. Z pohledu konkrétních pilotů, touto otázkou jsme se zatím vůbec nezabývali, ale je pro nás samozřejmě nejdůležitější rodina Mercedesu. Jsou tu již závodníci, kteří mají zkušenosti, nicméně jsme o tom dosud neuvažovali,“ dodal Wolff.

Čtěte také: NICO ROSBERG ŠÉFEM TÝMU NEBUDE: „MŮJ ČAS JE CENNĚJŠÍ“

Mark Webber na inspekci prvního elektromobilu Porsche