New York představil upravený okruh o sekci zatáček

Formule E zahajovala letošní ročník autosalonu v New Yorku a při této příležitosti představila i revidovaný okruh, na který se závodníci vrátí již v červenci. Jeho délka tím narostla o 500 metrů.


Minulý rok měla formule E v New Yorku velkou premiéru. Po dlouholetém boji s tamními představiteli města se jednalo o první motoristickou událost takového formátu přímo v jeho centru. Konkrétně v přístavišti Brooklyn Cruise Terminal v Red Hook se slavným panoramatem Manhattanu v pozadí. Letos se sem elektrické monoposty vrátí, ovšem na trochu pozměněný okruh.

Z konfigurace trati vypadla závěrečná vracečka (zatáčka 6), přičemž nahradí ji sekce zatáček, která zároveň prodlouží délku okruhu o celých 500 metrů na konečných 2,45 kilometru. Nyní se okruh bude točit doleva, po němž namísto jednoduché vlásenky budou následovat čtyři pravotočivé zatáčky s napojením na starou konfiguraci.

Ze Švýcarska sem formule E zamíří už v polovině července, kde se brány letošní sezony zároveň uzavřou. Zdejší double header totiž bude po odstoupení Montréalu od smlouvy to poslední, co fanoušci v ročníku 2017/18 uvidí. Už v květnu ale s námi můžete vyrazit do Berlína a zažít tak jedinečný den v obklopení nejnovějších technologií, které jinde neuvidíte. Navíc v akci uvidíte vozy, které budou od příští sezony nahrazeny novými, tudíž máte jednu z posledních možností vidět a porovnávat.

Čtěte také: BMW ZMEŠKALO PRVNÍ, VELMI UTAJOVANÉ, OFICIÁLNÍ TESTY DRUHÉ GENERACE VOZU FORMULE E